Serie-nytt Nr 4 – 1981

Stjärnornas Krig – I Imperiets Tjänst

IMG

I Serie-nytt nummer 4 kan vi läsa vi Stjärnornas Krig- I Imperiets Tjänst eller Princess Leia Imperial Servant som den heter i orginaltappning.

 Originaltitel: Princess Leia Imperial Servant – Författare: russ Helm – Tecknare: Russ manning –  Redaktör: Anders Eklund – Utgiven: Mars 1981

Serien är som brukligt i antologin Serie-nytt en tidig klassiker, den här tryktes för första gången i amerikansk dagspress i november och december 1979. Förstasidan är som vanligt i Serie-nytt någon slumpmässig actionscen till synes helt utan koppling till någon av serierna i samlingen den pryder, men helikoptrar är ju alltid coolt.

IMG_0004

Stjärnornas Krig seriens antagonist är en viss Lady Tarkin, Grand Moff – Guvenör Wilhuff Tarkins änka! Och efter att Rebellalliansen sprängt Guvenören i luften tillsammans med den första dödsstjärnan så har Lady Tarkin naturligtvis en oplockad (supersized) gås med dem. På planeten Phelarion skördar familjen Tarkin (och familjen Motti) högexplosiv Megonitmossa, allt för Imperiet naturligtvis.

IMG_0003

Leia som är på genomresa blir nedskjuten över Phelarion i seriens i särklass coolaste paneler. Den första rutan i den här strippen ovanför är direkt tagen från en konceptmålning av ingen mindre än Ralph McQuarrie. Väldigt coolt och seriens höjdpunkt.

Russ Manning och  Russ Helm berättar på de här elva sidorna en rak, actionfylld historia men det är som vanligt lite mer Blixt Gordon möter veckans skurk än Star Wars.

I övrigt innehåller det här nummret serier med Jess Long, Ben Bolt, en Noirhistoria som heter Angel – En Vidrig Historia och till sist den något bisarra Stålhanden! På förstasidan får vi en reklam för den nya västerntidningen Apache (Nu med Lucky Luke!) Och vidare en reklam för Läderlappen som firar 30 år 1981, en tidning som jag som liten läste regelbundet till skillnad från Serie-nytt.

I nästa nummer blir det action på Kessel tydligen! Spännande! Till sist får vi en miniposter på baksidan, den här gången är det ingen mindre än Christopher Walken. Kul att tänka sig att han kunde varit Han Solo bara några år tidigare, ödet och George ville något annat dock.

Skriv gärna en kommentar

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s