Vem & Varför

På den här bloggen skriver jag om min privata samling av svenska Star Wars serier, eller Stjärnornas Krig som det ju egentligen heter. Tanken är att bloggen får växa fram och den kommer inte vara ett komplett digitalt arkiv än på länge, om någonsin. I skrivands stund har jag en nästan komplett samling av svenska serier utgivna från 1977 och fram till idag. Det saknas en och annan Clone Wars och Rebels pysseltidskrift från 2009 och framåt, de har visat sig vara lite kluriga att få tag på i andra hand.

Du kanske funderar över ordningen i vilken jag väljer ut serier att presentera här?

– Varför inte bara börja från början 1977 och köra kronologiskt?

Bra fråga! Svaret är att det hade blivit för tråkigt för er läsare tror jag, men även för mig. Som du har märkt redan så skiljer sig innehållet i serierna otroligt mycket åt i kvantitet och kvalitet. De riktigt tidiga dagstidningsstripparna är visserligen klassiker, men långt i från alla är bra även om jag alltid hittar någon liten guldklimp i varje nummer.

Jag har inte läst alla de här serierna förut!

I många fall har jag rafsat åt mig de här lösnummren i en komplettistisk eufori för att sedan bara förundras över det mer eller mindre imponerande omslaget och lägga tidningen till samlingen. Den här bloggen är ett sätt att råda bot på det, nu läser jag tidningara noga men det är också anledningen till att jag har valt att mixa upp det lite här, det blir lite gammalt, relativt nytt och lite jättegammalt om vart annat. Omväxling förnöjer som bekant.

Om du ändå känner för en tydligare struktur så kan du titta in på Kategorisidan eller sortera på författare, tecknare eller någon annan av många kategorier i droplisten som du alltid hittar i foten av blogposten.

Om du vill veta mer om Star Wars i sverige så besök Starwars.se.

Om det är något du undrar eller om du har information som du tycker saknas här på bloggen så får du mer än gärna skriva en rad, lättast når du mig via e-post på rebellradion@starwars.se

 – Robert Lindberg