Serie-nytt Nr 2 – 1981

Stjärnornas Krig – Kidnappad

Serie nytt Nr 2 - 1981 - Kidnapparna
Serie nytt Nr 2 – 1981 – Kidnappad

I nummer 2 av Serie-nytt får vi slutet på äventyret på Spelvärlden. Avsnittet har fått den svenska titeln Kidnappad. Som ni kanske kommer ihåg (eller har valt att glömma) så är Leia, Luke och droiderna R2-D2 och C3P0 på uppdrag på kasinoplaneten Vorzyd 5.

 Originaltitel: Star Wars gambler’s world – Författare: russ manning – Tecknare: Russ manning –  Redaktör: Anders Eklund – Utgiven: januari 1981

Vi lämandes med en cliffhanger, vem är den hemliga kontaktpersonen? Det visar sig att konspirationen går hela vägen till toppen, det är Presidenten som är kontakten! Presidenten lägger fram en plan och det första steget i den är att överföra fem miljoner krediter till Luke! Nu kan ju inte Presidenten veta vad du och jag vet, nämligen att Luke är en impulsiv gambler (se förra numret). Men oavsett den saken så är planen lite oklar tycker jag. Nåja, det hela slutar ganska bra ändå. Imperieagenten Svarta Hålet fortsätter att förpesta tillvaron för Luke och Leia men misslyckas till slut då rebellerna undkommer. Tyvärr får vi inte veta mer om Svarta Hålet och inte heller är hen besegrad så jag tror vi med säkerhet kan säga att fler möten väntar i framtiden.

Det kanske är tydligt att det här inte är någon av mina favorithistorier, men några små guldkorn finns det ju alltid. Svarta Hålets soldater – Black Hole Stormtroopers eller Shadow Troopers som dom blivit kända senare är något som dykt upp lite här och där i Expanded Universe, i spelet Force Unleashed exempelvis. Gambler’s World – Spelvärlden, som det här är slutet på gick som seriestrippar i amerikansk och kanadensisk dagspress i mars till september 1979. Omslaget har till synes ingenting med den här serien att göra och jag vet inte vem konstnären är. Bilden har ju en signatur nere till vänster men jag kan inte tyda den, mer än att den är målad -79. Vet du vem som gjort omslaget?

Det här nummret av Serie-nytt innehåller också serier med Ben Bolt – Trubbel i Tokyo och Sexton Blake. Det senare äventyret heter märkligt nog Kidnapparna. Med ett Star Wars äventyr som döpts till Kidnappad så anar en ju ett tema här. Dessutom står det Kidnapparna och inte Kidnappad på omslaget vilket är lite förvirrande för en bloggare.

 

Skriv gärna en kommentar

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s