Stjärnornas Krig Nr 1 – 1983/84

Stjärnornas Krig – Dödligt Uppdrag Tarkin

Stjärnornas Krig Nr 1 - 1983/84
Stjärnornas Krig Nr 1 – 1983/84

Del 1: Ondskans Öga och Del 2: Ingen Återvändo

Det här är den första Stjärnornas Krig tidning jag såg i butik, någonsin. Jag hade sett Jedins Återkomst på bio några månader tidigare så en Stjärnornas Krig serietidning på ICAs serietidnigshylla (serier fick trängas där nere till höger) var ju så klart GULD! Jag har två äldre syskon så jag hade nog fram tills den här dagen inte köpt speciellt många serietidningar själv, faktum är att det här kan vara den första serietidningen jag köpte för egna pengar. Jag kommer faktiskt exakt ihåg hur det här omslagt liksom hoppade ut och sa hej. Och det är faktiskt inte någon större skillnad nu, det är ett grymt bra omslag av konstnären Walt Simonson.

Originaltitel: Star Wars – Författare: David Michelinie – Tecknare: Walt Simonson och Tom Palmer – Färgläggare: Don Warfield – Omslagstecknare: Walt Simonson – Redaktör: Peter Sparring och Cristian Hammarström – Utgiven: November(?) 1983

Det är som vanlig i svenska utgåvor två amerikanska lösnummer (Star Wars nr 51 och 52 utgivna 1981) ihopslagna till ett lite matigare nummer. Faktum är att Dödligt Uppdrag Tarkin med sina två delar Ondskans Öga och Ingen Återvändo är riktigt bra läsning, och det är tyvärr inte något som alltid är fallet som ni säkert vet. Våra rebellvänner infiltrerar ett nytt supervapen, den mäktiga rymdstationen Tarkin! Samtidigt planerar en grupp Imperieofficerare ett mord på ingen mindre än Darth Vader!

Nu samlar jag inte de här serierna främst för att det är fenominal läsning utan mer för att jag gillar omslagen och av sentimentala skäl så klart. Faktum är att det roligaste med de här gamla tidningarna brukar vara pysselsidorna och brevsidan. Det här är ju ett nummer 1 så några läsarbrev finns inte men desto mer knep och knåp på C3P0s Stjärnsidor.

I det här numret får vi lära oss hur en kan bygga sin egen laser! Japp. Lando lär oss ett schysst partytrick och på nästa uppslag är det en pappersmodell av en X-Wing, eller ett X-Stridsskepp som det heter på åttiotalska. Sweet. Väl värt de sju kronor och åttiofem öre jag fick ta av veckopengen för att lägga vantarna på den här skatten.

2 kommentarer Lägg till

Skriv gärna en kommentar

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s