Star Wars – Clone Wars Äventyr – Volym 2

Star Wars – Clone Wars Äventyr – Volym 2

Vilken Röra – PÅ Gränsen – Order – Nedstigning

Clone Wars Äventyr från 2011. Volym i den här lilla pocket-serien innehåller hela fyra små serier. Volym 1 kändes som en tydlig förlängning av Tartakovskys Clone Wars TV-serie och den här boken innehåller också mycket av den varan men den första serien, Vilken Röra (Another Fine Mess) flirtar tydligt med den gamla Star Wars Droids TV-serien. Har du svårt att hitta barnasinnet? Good luck, you´re gonna need it!

Originaltitel: Star Wars: Clone Wars Adventures Volume 4 – Författare: Justin Lambros, Ryan Kaufman, Haden Blackman – Tecknare: Matthew Fillbach & Shawn Fillbach, Rick lacy  – Färgläggare: Pamela Rambo, Dan Jackson, Ronda Pattison, Dave Nestelle –  Omslagstecknare: Dan Jackson, Matthew Fillbach & Shawn Fillbach – Redaktör: Johan Kimrin – Utgiven 2011

Det här är ju volym 2 av den här lilla serien med Clone Wars-serier som gavs ut i sverige. Ni kommer kanske ihåg att jag är ett fan av Tartakovskys gamla TV-serie? Jag gillar verkligen den stilen, därför pratade jag också varmt om volym 1. Den här boken är inte lika bra, faktum är att den börjar riktigt svagt.  Historierna i Vilken röra och På gränsen är verkligen inga höjdare. Rent estetiskt är det mer intressant så vi kan kanske fokusera på det? Den första serien är i princip ett avsnitt ut den gamla 80-tals TV-serien Star Wars Droids både i manus och utförande. Jämför Hur C-3P0 ser ut på framsidan här och se sedan introt till TV-serien här nedanför.

Jag måste erkänna att jag till och med tycker den här TV-serien är riktigt charmig… i små doser. Och låten sen! In Troubble Again av ingen mindre än geniet Stewart Copeland från The Police! Det är ju bland det bästa (efter John Williams score) som gjorts i Star Wars musik-väg. Fantastiskt!

Nu kunde ju Copelands fantastiska låt varit den enda ljusglimten i det här blogginlägget, men faktum är att de två sista serierna Order och Nedstigning är bättre, och särskillt då Order. Serien följer ett sympatiskt gäng Klon-kommandos som under ett upppdrag räddar ett litet barn, en pojke. Pojken och soldaterna blir kompisar och pratar om soldatlivet och deras moraliska kod som de följer till punkt och pricka och allt är frid och fröjd… ända fram till sista sidan där, ja du gissade det – Order 66! Brutalt och oväntat med tanke på bokens ton i övrigt.

Det blev bara tre volymer Clone Wars Äventyr i sverige, vill du ha mer så finns det hela tio stycken amerikanska pocketböcker att samla på. Just de här serierna kommer ur amerikanska volym 4. 

Utöver serierna finns en reklamsida för Clone Wars-tidningen och en bild ur TV-serien The Clone Wars säsong 3. Det står inte något annat än Star Wars på den så jag kan bara anta att det är tänkt som en liten mini, mini poster.

Vill du veta mer om Star Wars Klonkrigen som TV-serien heter på svenska så rekommenderar jag ett besök på StarWars.se som har en mycket bra sammanställning, och jag tror mycket av TV-serien finns att se på YouTube. Den är relativt svår att hitta på DVD.

 

 

Skriv gärna en kommentar

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s